All about Love

All about Love
me & you

Tuesday, December 11, 2012

Friday, November 16, 2012

cubaan JER

Cobaan virus ke 3

Ari cuti rito kte brdue g date..sonok kn cik iqa..g jln2 kL je..perabis duit..lme x jln kl..smpai lenguh2 tapak kaki brjaln..

Mau x nye..dr masjd india..ekot awk shoping..pasto g pavi plak..

Smpai pavi..smpt la snap 1 pic gn awk..hahaha,jadi la tok wt kngn,n bleh la share kt blog (cobaan hack) ni..

*post pkai tfon

Saturday, November 10, 2012

eh..Tibe-tIbe jer ade POST ni


ermmmm....jgn mara cik iqa...blog awk di hack lagi oleh manusia y tidak berperikemanusiaan ni..hahahaha.sje nk bagi ckit lagi virus tok awk...sy xkn berpuas ati slagi virus sy ni x membuat awk gila...

diam x diam...pejam x pejam..duduk x duduk...dh nak msuk 2 taun bersame...
bercinta...berkasih....bercintan..bercinton...bercantan...smue BER la..
hari ni mod sy SGT baik..sebab baru lepas tgk ADAm dan HAWA..hahaha
so mod bunga2 la...hahaha

RAJAH 1.1

rajah di atas menunjukkan gambar diantara awk dn  sy..disuatu malam y indah...
gambar ini diambil oleh seorang mamat salleh..adakah kamu msih ingan cik iqa...

soalan nye>>>>
siapakah lelaki y berpakaian serba biru itu?????                     (100 markah..).







RAJAH 1.2

rajah diatas juga adalah gambar sewaktu kite berdating di mines mall...dan pade hari itu awk telah sesat sewaktu mahu pulang dari keje..hahaha

soalannye>>>>

siapakah lelaki y shomel di sebelah cik iqa to???                 (100 markah)....









note: untuk mendapatkan  hint jawapan
sila  lawati www.fb.com/naza aberg

Tuesday, November 6, 2012

cuBaan menGhack Blog

hahahaha...testing....testing...
cik iqa...awk jgn mara sy hack blog awk...
sje nk anta virus-virus ketawa kt awk....
kalu virus yang ni berjaya..mybe sy akn cuba hanta virus y lebih....

asl sy bukak blog ni...asik awk je y buat luahan hati...
meh plak...bg naza aberg y wt luahan ati....


cik iqa cinta naza aberg ( dunia aku y punya )

cik iqa....awk egt lg pic ni?????
ni pic time mude2 dulu.....waktu awk cntekan sy mcm owg gile....
hahahah.....tp sy dh gile wktu tu sbb cintekan awk...
time tu rmbot awk pendek...rambot sy terpacak...
waktu to awk slim sy kurus...
waktu to muka awk putih,sy kuning langsat...
wakto to awk pkai baju saiz s..sy pakai m...



chak!!!!!....

tp skarang....dh banyak berubah..
kite dh saling berpunye..awk sy pnye...sy awk pnye..
waktu skarg ni rambut awk panjg..sy sikat tepi..
awk buncit...sy lagi buncit...
awk pakai saiz m..sy xl...


TP SY BAHGIE GAN AWK...






HASIL HACK BLOG OLEH

Sunday, November 4, 2012

i'm graduate... :D

akhirnya... tamat sudah aku belajar di politeknik merlimau sbg pelajar jurusan dip.kejuruteraan awam... alhamdulillah.. time kasih pd family yg dtg tgok konvo aku.. time kasih jgk pd tunang aku yg sudi teman kan aku n tlong aku mase konvo.. de thanks sbb bg syg hadiah stitch tue.. cumellll sgt..... luv u...




cuci mata

jom kengkawan kite lyn jap gmbr2 ika dgn dak uncit waktu pertunangan kami... :) <3 p="p">










Monday, October 29, 2012

kau memilih aku...

alhamdulillah... Ya Allah ya tuhan ku, kau berkati hubungan kami dgn memberi kami jalan untuk membina masjid dijalan Mu.. sesungguh nya terlampau besar hidayah Mu kepada kami.. terlampau tinggi rahmat Mu ya ALLAH...

Aku bersyukur pada mu ya ALLAH.. kerna kau jadikn dy IMAM ku kelak.. jadikan lah dia cinta terakhir ku hingga ke SYURGA FIRDAUS mu...
Ya ALLAH... kau tuntunilah aku agar menjadi makmumnya yang solehah.. sesungguhnya dialah yang TERINDAH bagi ku..

Ya ALLAH... kau berilah dia kekuatan, ketabahan, keimanan bagi mengharungi segala dugaan dlm meniti liku2 kehidupan untuk menjadikan Aku yang HALAL baginya..
Kau limpahilah NUR mu kpd kami ya Allah... agar sentiasa tersuluh jaln kami.. amiN...

KINI sy bukan lg kekasih dunia awak.. tp sy Tunang awk & akan menjadi makmum awk.. insyaAllah...

27-10-2012



time kasih kpd family yg bnyk membantu :)


hantaran kami


doorgift handmade.... comel kn..heeee :)

time kasih kat kengkawan yg datang.. syg korang :)




lain nye muke aku lepas make up... blur sekejap bile aku tgok muke aku kt cermin.. 





Friday, October 5, 2012

1 tahun 6 bulan NAK MARAH

As,kum... Hai kengkawan... Hari nie ika nk bagi tau yg ika dgn DakUuncit dah genap 1TAHUN 6BULAN berkawan.... alhamdulillah.. moga Allah kekal kn hubungan kami hingga ke akhir hayat kami...Amin... kengkawan pn doakn jgk  hubngan ika akn kekal k.. hurm tp hari nie ika nk MARAH...GERAM sgt dgn Dak Uncit.... Nak tau x, hari nie dah uncit bleh terformatkn fon dy... then hilang suma gambar kenangan kami... haishhhhh!!!!!! Geram betol ika.. SEDIH pn ye jgk sbb ika lom sempat nk copy gmbr2 kami kt lappy ... :( tapi nasib baik dak uncit lembutkn semula hati ika dgn mintak maaf sbb dy xsengaje format phone & dy janji nnt nk amik semula gambar together bebnyk. hehe seronoknye... :) 

hurm STOP kejap cter pasal dak uncit nie...kite lari g topik lain jap... ika nk cter nie.... tadi mase ika wat  kje kat umah tanent... jari ika terluke... saaaakit sgt. :( luke sebb t'kne tile yg pecah.. hurmmm... nie la padahnye bile perempuan wat kje lelaki... hurm tp nk wat mcm mane kn... dah ika mmg minat bidang teknikal nie... hurm kecian dak uncit dpt girlfren tangan kasar...hahahahahahaha........tp tgan kasar xpe kn kengkawan??? yg penting hati lembut selembut baldu.betol x???.huhuhuhuhu.. perasan plak ika nie tetibe..hihihhi :D

Sampai cini jela ika nak berceloteh hari nie...ika nak sambung tgok cter BARBIE kat Youtube.. Bak kate dak2 ofis... ika nie bebudak.. suke sgt tgok cter BARBIE.. hihihi...k lah... bye kengkawan :)

Monday, October 1, 2012

Dy kate Sy cantik..

As'kum sume... hari nie ika ade satu story baru... story memuji diri sndri.. hahahahaha..perasan kan ika nie.. hihihi.. sebenarnye hari ahad lepas ika balik melake dgn DAK UNCIT.. then ika try la something new on me.. so nie lah hasil nye.. 

cmne???? cantik x ika mcm nie??? heheade mcm hanna tajima x? hahaha


kalau kengkawan ckp xcntik pn ika xkesah,,.. yg penting dy ckp ika cantik..
happy sgt hari tu.. satu hari ika habiskn mase bsame DAK UNCIT..

 dy asyik ckp "sejuk mate sy pndang awk mcm nie" hihihi malu plak kite jadinye...

ika niat dlm hati one day when I will be your's (dak uncit), I will be like this 4 u..segala yg CANTIK, segala yg INDAH, dan segala yg sy miliki hanya lah untuk awk.. Semoga kita akan cepat2 jadi pasangan yg sah disisi Nya.. Amin....

Friday, September 28, 2012

SAHABAT SEJATI

Ika Anor Pika 

Ika Wany Fara Aten



Nie lah BFF  ika yg slalu ade bsame ika di wktu SUKA & DUKA ..

dieowg slalu take care pasal ika.. lau ika sedih dieowg lah yg slalu ika tumpang bahu utk menangis..wktu lau ika tgah xbaik dgn DAK UNCIT, dyowg lah yg slalu support ika. Miss jgk kat dyowg coz dah lame xjumpe... tapi salah seorg drpd bff ika telah kembali ke rahmatullah iaitu fara... sedih bile teringatkn dy.. tp ika slalu mendoakan agar rohnya ditempakn dikalangan org yg beriman.. amin....thanks kpd bff ika coz slame nie support ika.. syg korang sgt2..

 MuahhH muAhH MuAHh..

Thursday, September 27, 2012

DIA NYANYI UNTUK SAYA

PERTAMA KALI DIA NYANYI KAN UTK SAYA DI HADAPAN ORG RAMAI
SAYA SYG DIA, TOLONG JGN AMBIL DIA DARI SAYA

video

Cinta Datang Lagi...

As’kum????  lame sgt dah ika x bukak buku blog nie… windu nye nak berceloteh kat sini… haaaaa hari nie ika ade cter baru.. bnyk sbenarnye story mory nk cter, tp nk cter pasal yg 1 nie dulu ,  coz nie yg paling menggembira kn ika…

Mlm tadi ika & dak uncit dah mula bukak buku baru..huhuhuu.. walaupn kami dah hampir 2 taun bercinte tp bnyk rintangan yg kami lalui..  Al-maklumlah lumrah bercinta katekan. baru2 nie pn ade dugaan yg besar dlm hubungan kami tp Alhamdulillah kami dpt harungi nye..  1st time kami b’tengkar dlm keadaan yg tenang, berbincang dgn baik tanpa ade yg meninggikan suare.. I’m proud of me… hihihi coz nie 1st time ika dpt kawal kemarahan ika tau..  itu yg bukak buku baru tu..  coz xnak pndang lagi mase silam.. untuk membuktikan lg cinta dak uncit pd ika, ade kate2 indah yg Dak Uncit beri pd ika malam tadi sebagai permulaan buku baru dlm cinta kami..nk tau ape????

Lyn nie->>
  PERCAYA LAH WAHAI LANGIT, CUMA DIA YG SELALU M'JADI PEREDUP AKU
  PERCAYA LAH WAHAI POKOK, CUME DIE YG SLALU TUMBUH DI HATI INI 
  PERCAYE LAH WAHAI BUNGA CUME DY YG MEKAR DI HALAMAN INI.
  DAN KETAHUILAH WAHAI ALAM, BAHAWA DIA DI CIPTA UNTUK AKU.

Sweet kn dak uncit ika… hehehe syg dy cgt2…

Mulai hari nie ika n dak uncit dah berjanji akan saling SETIA PERCAYA CINTA antara satu same lain dgn seikhlas hati.. no more tiers.. hopefully…. & one more thing.. Blog nie skrg dah jadi BLOG KAMI berdua.. segala kisah hidup kami akn kami memory kn disini. Andai satu mase kami pergi  menyambut panggilannya.. ade kenangan yg kami tinggalkn.. huhhhuu.. :’( terase sebak plak tetibe.. so iqa hrap korang enjoy la bace ape yg ika tulis nie k..jgn bosan2 tau. Hiihi :D  just utk kenangan & renungan.. kalau ape2 yg ika tulis disini ade menyinggung memane pihak. Moham maaf bnyk2.. tiada niat same skali utk menyinggung perasaan sesiape.. oke… 

Opss sebelom terlupe.. korang mesti tertanye2  siape dak uncit tu kn.. meyh ika kenalkan DAK UNCIT ika yg dah semakin buncit… huhuhuhuu.. DIE COMEL  tau walaupn buncit..tp xley ckp kt dy yg dy comel t dy kembang..hihihi.. ika syg dy..

 


nie la dy DAK UNCIT ika.. Comel kn dy... hihihi
ika syg dy sgt...
thanks Allah coz beri dy tok ika...





Monday, September 24, 2012


ANDAI INI TAKDIR KU...
Biarlah masa yg menentukan segalanya.. 
 Biarlah angin yg membawa hala tuju..
 Biarlah siang dan malam yang menunjukkan jalannya.